Binlerce adayım beklediği İDM ve Büro Personeli alımı geçtiğimiz günlerde Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmıştı. Buna göre İŞKUR bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 2 bin 219 personel alımı yapıyor. Ancak başvuruların 25 haziran 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından adaylara verilen 10 günlük sürenin sonuna gelindi ve başvurular sona ermetedir. Sizler için birkez daha başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) bünyesine toplamda 2 bin 219 kişilik boş kadro ile İDM ( İş ve Meslek Danışmanı ) ve Büro personeli alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre 2 bin 219 kişilik kadronun 1141'i İş ve Meslek Danışmanı kadrosuna ve geriye kalan 1078 kişilik kadro ile Büro Personeli kadrosuna verildi. İlana başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

Ayrıca İŞKUr tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar sadece bir poziyona başvuru yapabileceklerdir. Bu sebeple adayların başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların başvur uyapabilmeleri için İŞKUR tarafından belirtilen genel şartlar ve özel şartları taşımaları gereklidir. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Büro Personeli adayları Ön Lisans mezunları ve Lisans mezunları başvuru yapabilirken İş ve Meslek Danışmanı pozisyonuna sadece Lisans mezunu olana daylar başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca başvuru yapılacak pozisyonda hala çalışıyor olmamaları gereklidir. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 25 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak adaylara verilen 10 günlük sürenin sonuna gelindi ve adaylar en geç 04 temmuz 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşaüğıda paylaştığımız bağlantı sayesinde direk olarak başvuru ekranına ulaşabileceklerdir.

Başvuru Ekranı

İlan hakkında yapılan duyuruya ulaşmak ve ilanınkılavuzunu incelemek isteyen adaylar ise aşağıdaki İlanın Tam Metni bağlantısını kullanabilirler.

İlanın Tam metni

Başvuru sonuçları ve diğer gelişmelerden haberdar olmak isteyen adaylar,  İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASI'nı indirerek telefonunuza anlık bildirim alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim