İletişim Başkanlığı Memur Alımı için başvurularda son günlere geldik. İletişim Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Mütercim Tercüman alımı yapacak. İletişim Başkanlığı 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında İngilizce dilinden 6 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Söz konusu Mütercim Tercümanlık için adaylara Yazılı sınav yapılacak.

Başvurularda Son Gün!

İletişim Başkanlığı memur alımı başvuruları 23 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 06 Kasım 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü saat 23:59 a kadar https://basvuru.iletisim.gov.tr internet sitesi üzerinden dolduracakları iş talep formu ile yapacaklardır.

Mütercim Tercüman Başvuru Şartları Nedir?

İletişim Başkanlığı Mütercim Tercüman alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasının 4,5,6 ve inci bendindeki şartların taşınması gereklidir. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS, YDS şartı aranacak. Aynı zamanda Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya Askerlikten muaf olmuş olmak şartı gereklidir.

Eğitim şartı: Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört (4) yıllık lisans programlarından mezun olmak.

KPSS Şartı: ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılarak, KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Mütercim Tercümanlık için YDS Niteliği:

  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak İngilizce dili için en az (A) düzeyinde dil bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak (Yabancı dil belgesinin 2016- 2020 yıllarında alınmış olması gerekmektedir.).
  • Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda ÖSYM Başkanlığının 18/09/2017 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve 25/02/2016 tarihli Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır.
  • İkinci bir yabancı dil bilmek, dil veya çeviri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak, sözlü çeviri yapabilmek veya daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektörde tercüme hizmetlerinde çalışma deneyimine sahip olmak tercih sebebi sayılacaktır.
Editör: TE Bilisim