Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İletişim Başkanlığı bünyesindeki eksiklliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında atanmak üzere KPSS Şartı olmaksızın 30 İletişim Uzman Yardımcısı Alımı yapacak. Bu kapsamda Ankara'da yapılacak sınav için azami kadro sayısı 30 olarak bildirilmiştir.

KPSS siz Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

İletişim Başkanlığı KPSS siz Memur Alımı Yapacak. Yayımlanan ilana göre İletişim Uzman Yardımcılığı sınavına katılmak için bazı genel ve özel niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Ayrıca ilanda adaylardan KPSS Şartı aranmayacağı bildirilmiş olup KPSS siz Memur Alımı Yapılacaktır. Peki KPSS siz memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aramacaktır. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adayler için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Yaş Şartı olarak ise diğer memur alımlarında olduğu gibi sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile ( 01/01/2022 ) 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim şartı olarak ise, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden,  İletişim fakültelerinden, Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, lgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden lisans mezunu olmak gereklidir.

KPSS Şartı Yok! Sınav Ücreti Ne Kadar?

Söz konusu sınava katılmak için adaylarda KPSS şartı istenmeyecektir. Sadece adaylardan sınav ücreti alınacaktır. Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecekt. Sınav başvuru ücreti 250 (ikiyüzelli) TL’dir

Memur Alımı Sınavı Başvuru Süreci Nedir?

İletişim Uzman Yardımcılığı Giriş sınavına başvurular 24 Ocak 2022 başlayacak olup en geç 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim