Zabıta memuru alımı için belediyeler harekete geçti. Az önce ilanlar art arda yayımlanarak 100 kişilik boş kadro ile zabıta memuru alımı yapılacağı açıklandı. 3 Belediye tarafından yapılacak alımlarda adaylardan KPSS şartı talep ediliyor. Ayrıca 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında alım yapılacak. 

100 ZABITA MEMURU ALIMI YAPILACAK

3 belediye tarafından en az lise mezunu 100 zabıta memuru alımı yapılacak. Bu yönde alımlar, Gebze Belediyesi, Eyüpsultan Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi tarafından yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediyelerin Zabıta memuru alımı ilanları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde puan almış olmak aranan nielikler arasındadır.

Zabıta memurluğu için aranan şartlar ise, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Sürücü belgesine sahip olmak, Erkeklerde 167cm ve bayanlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak gibi nitelikler aranacak.

BELEDİYELERE MEMUR ALIMI İLANLARININ DETAYLARI:

Yıldırım Belediyesi: Belediye 30 kişilik boş kadro ile Lisans Mezunu 20 ve Ön Lisans mezunu 10 Zabıta memuru alımı yapacak. Adaylardan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular ise 24 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 28 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecketir. İlanın Detayları Burada

Eyüpsultan Belediyesi: En az lise mezunu memur alımı yapılacak olup Lise mezunu 5, Ön Lisans Mezunu 10 ve Lisans mezunu 10 zabıta memuru alınacak. Adaylardan 70 KPSS puanı şartı aranacak olup ilan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız. Başvurular ise 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak.

Gebze Belediyesi: 45 kişilik boş kadro ile zabıta memuru alınacak. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte 31 Ağustos ile 09 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. Bu yönde 31 Ön Lisans mezunu ve 14 Lisans mezunu zabıta memuru alımı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim