Resmi Gazete'nin 24 Mart 2020 tarihi itibari ile yayımladığı ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesine yeni memur alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda bakanlıktan gelen duyuruya göre Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak ğzere Giriş ( Sözlü ) sınav ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 15 kişilik kadro ile Mahalli İdareler Stajyer Kontolör alımı yapılacak.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Yapacağı Stajyer Kontrolör sözlü sınava katılabilmek için adaylardan, genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Yaş Şartı:

Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar)

KPSS Şartı:

ÖSYM tarafından 2018 - 2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP9” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 90 kişi içerisinde bulunmak (90 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

BAŞVURU SÜRECİ:

İçişleri Bakanlığı memur alımı için adaylar başvurularına 13 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayabilecek. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği ilan için başvurular ne geç 17 Nisan 2002 tarihinde kadar devam edecektir. Başvurular sadece, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı Stajyer Kontrolör Giriş (sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e - Devlet şifresi ile yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim