İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 400 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar İstanbul ili için geçerli olacak. Bu kapsamda en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. İşin Olsa ekibi tarafından sizlere İçişleri Bakanlığı 400 memur alımı ilanı hakkında detayları paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 400 kişilik kadro ile bekçi alımı yapılacak. Bu yönde 2020/1 dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacak. Erkek adaylar içerisinden alım yapılacak olup Askerliğini yapmış adaylar başvuru yapabilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İçişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Adaylardan genel ve özel olarak ise aşağıdaki şartlar talep edilecek.

Adayların öncelikle lise mezunu olmaları gerekmektedir. 18 Yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Askerliğini yapmış olmak, En Az 167cm boyunda olmak, beden Kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, İstanbul İl Sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir hukuki neden olmamak, Emniyet Teşkilatının Sağlık şartını taşıyor olmak, gibi özel şartlar talep edilecek.

Bunun dışında genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Memuriyete Engeli olmamak, Güvenlik soruşturması olmamak, Alkol veya uyuşturucu kullanmamış olmak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR:

Bakanlığın memur alımı için başvurular 19 Eylül 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİNE DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bekçi alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle 250 TL başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Başvuru ücreti tarafından sınav başvuru ücreti olan 250 19.09.2020 saat 09:00’dan 02.10.2020 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI