İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Merkez ve Taşra teşkilatında görüvlendirecek Memur Alımı ilanı yayımladı. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fırkasına göre Sözleşmeli olarak yapılacak. Bu yönde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. Peki hangi kadrolarda memur alımı yapılacak? Kimler Başvuru Yapabilecek? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 1309 memur alımı ve Kamu Personeli alımı yapacak. Bu kapsamda Merkez Teşkilatına 5 Avukat Alımı yapacak.

Taşra Teşkilatına ise, 14 Sosyal Çalışmacı, 60 Destek Personeli Şoför, 15 Avukat ve 1215 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. İşte kadro Dağılımı:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel ve Özel nitelikler talep edilecektir. Buna göre genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özle olarak ise, Yaş, Eğitim ve KPSS Şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

Yaş Şartı:

Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

KPSS Şartı:

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP (3), ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve lise mezunları için KPSSP (94) puan türünden en az 65 (altmış beş) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

1 - AVUKAT

a) Hukuk Fakültelerinden mezun olmak,

b) Barodan veya noterden onaylı Avukatlık ruhsatına sahip olmak.

2 - SOSYAL ÇALIŞMACI

a) Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 - DESTEK PERSONELİ (Şoför)

a) Lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklik ile 01/01/2016 tarihi itibariyle yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak),

c) 24 saat esasına göre vardiyalı ve/veya dış mekânda çalışmasına engel bir durumunun olmaması,

4 - KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

c) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartlara haiz olmak,

ç) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,

d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak,

f) Ülkenin her yerinde 24 saat esasına göre vardiyalı ve/veya dış mekânda çalışmasına ve seyahat etmesine engel bir durumunun olmaması,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi genel Müdürlüğü 1309 Memur alımı başvuruları 21 haziran 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 25 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir.

Buna göre Başvurular Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde yer alan lisans mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na lise mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lise Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek e- Devlet şifresi ile başvuunuzu tamamlamanız gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim