İçişleri Bakanlığı memur alımı için ilana çıktı. Az Önce Yayımlanan ilana göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatına memur alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre Alımlar Ankara'da yapılacak sözlü sınav ile gerçekleştirilecektir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak?

Bakanlık Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 50 kişilik boş kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Boş bulunan 50 kişilik kadroya Stajyer Kontrolör alımı yapılacak.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS, Yaş ve Eğitim şartları aranacaktır.

2021 veya 2022 KPSS Puan Şartı var!

Stajyer Kontrolör alımı için adaylardan ÖSYM tarafından 2021 veya 2022 tarihlerinde yapılan KPSS'den P9 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. 

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak gereklidir.

Yaş Şartı Kaç?

Her memur alımında olduğu gibi İçişleri Bakanlığı memur alımında da adaylardan 35 yaş şartı aranacak. Bu kapsamda adayların 01/01/1988 tarihinden sonra doğmuş olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz Konusu Stajyer Kontrolör Giriş sınavına katılmak için adaylar başvurularını Aralık ayında yapacak. Başvurular sadece e- Devlet şifresi ile Elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 12-16 Aralık 2022

Başvuru Adresi: İçişleri Bakanlığı www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim