İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde iki farklı ilan yayımladı. Duyurular Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, farklı pozisyonlara alım yapılacaktır. Buna göre İçişleri Bakanlığı ilk ilanında 10 Sözleşmeli Personel alımı yapacağını ve ikinci ilanında 30 memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre İçişleri Bakanlığı toplamda 40 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayacaklardır. İlanların Mart ayında yayımlanması ile birlikte başvurular bugün ( 02 Nisan 2018 ) itibari ile başladı. İlanlar hakkında detaylı bilgiye haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILIYOR?

İçişleri Bakanlığı iki farklı ilan ile 40 kişi alacak. Buna göre 10 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim personeli ve 30 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacak.

Sözleşmeli Personel Alımı Kadroları: İçişleri Bakanlığı 10 kişilik kadro ile, 1 kıdemli .net uygulama geliştirme uzmanı, 1 sistem uzmanı,  1 Kıdemli Sistem uzmanı, 1 kıdemli ağ ve güvenlik uzmanı, 2 Kıdemli java uygulama geliştirme uzmanı,  1 ağ uzmanı, 2 Java Geliştirme Uzmanı,1 Uygulama geliştirme uzmanı .net alımı gerçekleştirecek.

30 Avukat Alımı: İçişleri Bakanlığı 30 kişilik kadro ile farklı bölgelerde Avukat alımı yapacağını belirtti. İlana göre, Bakanlık Hukuk Müşavirliğine 15, Adana 1, Adıyaman 1, Afyonkarahisar 1, Ankara 1, Bitlis 1, Çanakkale 1, Hakkari 1, Kahramanmaraş 1, Kars 1, Muş 1, Sakarya 1, Siirt 1, Şanlıurfa 1, Şırnak 1 ve Trabzon 1 olmak üzere 15 Merkez ve 15 Valilik Taşra teşkilatına alım yapacaktır.

ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak niteliklerini aranmaktadır.

Ayrıca özel olarak, Avukat kadrosu için, avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Fakültelerin Hukuk bölümü mezunu olmak şartları aranır.

Sözleşmeli Bilişim personeli adaylarında ise özel olarak, ÖSYM tarafından yapılan yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak ve kadrosuna göre özel nitelikler aranmaktadır. Ayrıca her ilan için detaylı bilgiye aşağıda vereceğimiz bağlantılar sayesinde detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim personeli alımı ve Avukat alımı başvuruları bugün ( 02 Nisan 2018 ) itibari ile başladı. Buna göre başvurular farklı tarihlerde sona erecektir. Sözleşmeli Bilişim personeli adayları en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar ve Avukat adayları için en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Perosnel Alım İlanı

İçişleri Bakanlığı Avukat Alım İlanı

Editör: TE Bilisim