İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 05 kasım 2019 tarihi itibari ile yayımladığı duyuruya göre bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 48 kişilik boş kadro ile memur ve personel alımı yapacağını belirtmişti. Söz konusu ilan için başvuru süreci ise başladı. İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde Göç İdaresi genel Müdürlüğü personel alımı hakkında detayları aktaracağız.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesindeki B fıkrasına göre Taşra teşkilatına 27 farklı şehirde olmak üzere 40 Büro Personeli ve 7 farklı şehirde Sosyal çalışmacı alacak. 

Söz konusu ilan 05 Kasım 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci 07 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç saat 18:00 a kadar yapılacak olup başvuru şartlarını taşıyan adaylar Elektronik ortamda İçişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. başvuru ekranını sizlerle haberimizin sonunda paylaşıyor olacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel ve özel oalrak bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda genel olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini devamlı yapmasna engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan, 35 yaşından büyük olmamak, Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapımış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan durumuna göre Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Adaylar ancak bir pozisyon unvanın sınavına başvurabilecektir. Bu başvuru sadece bir ile yapılacaktır. Birden fazla pozisyon unvanına veya birden fazla ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru yapan adaylar sonuçlardan anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim