Geçtiğimiz günlerde Mart Ayında Devlet personel başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini gidermek için farklı bölgelerde 30 kişilik boş kadro ile alım ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesine 30 kişilik kadro ile avukat alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlamış olup artık başvurularını sonlandırmaları gerekmektedir. Buna göre İçişleri Bakanlığı sözleşmeli olarak tam zamanlı alım yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı sözleşmeli Avukat adaylarından, Hukuk fakültesi mezunu olmak, yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yurtdışından eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış ve kabul edilmiş olan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

ALIM YAPILACAK İLLER NEDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı 30 Avukat adayını, Adana 1, Adıyaman 1, Afyonkarahisar 1, Ankara 1, Bitlis 1, Çanakkale 1, 1, Muş 1, Sakarya 1, Siirt 1, Şanlıurfa 1, Şırnak 1 ve Trabzon 1 , Hakkari 1, Kahramanmaraş 1 ve 15 Merkez teşkilatına alım yapacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar başvurular yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını, İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden 2018 yılı Avukat Giriş Sınavı İş Talep Formunu e-Devlet Şifresi ile giriş yaparak elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi alabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim