İçişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 13 Kasım 2021 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 25 Memur Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Uzman yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı alımı kadrolarında yapılacak. Adaylardan aranacak başvuru şartları ve ilanların detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

25 Memur Alımı Kadroları:

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 10 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna 23-24 Aralık 2021 tarihlerinde Ankara’da yapılacak giriş(sözlü) sınavı ile personel alınacaktır.

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosuna 16-17 Aralık 2021 tarihlerinde Ankara’da yapılacak giriş(sözlü) sınavı ile personel alınacak olup, kadrolara ilişkin talep edilen fakülte/ bölüm ve kontenjanların dağılımı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Süreci geçmemiş olan Puan ile En az 70 puan almış olmak şartları aranacak. Bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

Memur Alımı Başvuruları ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı başvuruları sadece İnternet üzerinden yapılacak. Dernek Denetçi Yardımcısı alımı başvuruları 22 - 26 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Uzman Yardımcısı Alımı başvuruları ise 24 - 29 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular sadece Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden yapılacak.

15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı Alımı İlanın Detayları

10 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Alım İlanı Detayları