İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Alımı Başvurusu Başladı. Geçtiğimiz gün yayımkanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı 2020 yılı için 30 Dernekler Denetçi Yardımcısı Alımı yapacağını bilirmişti. Memur alımı kapsamında yapılacak alımlarda adayardan KPSS, Yai YDS gibi özel kriterler aranmaktadır. Aynı zamanda İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilan için aranan başvuru şartları ve başvuru nasıl yapılır hakkında bilgileri aktaracağız.

Sözlü Giriş Sınavı Yapılacak!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosu için adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü Giriş sınavı 08 - 11 Aralık 2020 tarihleri arasında Merkez Teşkilatı Ankara'da yapılacaktr.

Giriş sınavı; sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır. Giriş(sözlü) sınavında; adayların genel olarak hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri ile ifade kabiliyeti, temsil yeteneği, tavır ve hareketleri gibi şahsi vasıfları da göz önünde bulundurulacaktır.

Dernekler Denetçi Yardımcısı Olma Şartları Nedir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),
  • Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 120 kişi içerisinde bulunmak (120 inci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

Sınav Başvuruları Başladı!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı için başvurular başladı. Adaylar başvurularını 02 - 06 Kasım 2002 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Başvurular, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020-2021 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim