Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere memur alımı yapacağını bildirmişti. 2020 Memur Alımı başvuru süreci başlayan İçişleri Bakanlığı kamuya 15 memur alacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları haberimizde sizlerle paylaşacağız.

İLAN VE KADRO DETAYLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında bulunn memur ihtiyacı için 15 kişilik kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında İçişleri Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Bu kapsamda adaylara sınav yapılacak olup sınavdan başarılı olanlar atama hakkı kazanacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü)sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

4- ÖSYM tarafından 2018-2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP32” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İçişleri Bakanlığı 15 memur alımı için ilan başvuru sürecini başladı. İntenet üzerinden yapılacak başvurularda adayların istenne belgeleri sisteme yüklenerek yapılacak. 

Adaylar; Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 27 Nisan-04 Mayıs 2020 tarihleri arasında hafta içi (09:30-17:30) saatleri içerisinde erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim