İçişleri Bakanlığı 1772 memur alımı için başvurular başladı.

İçişleri Bakanlığı Bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere Merkez ve Taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 1772 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Adayların uzun süredir beklediği ilan yayımlandı. KPSS 2020/2 tercih kılavuzundan sonra alım yapılacak ek çok kadro sayısına sahip ve başvurularda rekor yapılacak bir ilan için başvuru süreci bugün başladı.

İçişleri Bakanlığı Alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında boş bulunan 1772 kişilik kadro için adaylara sözlü sınav yapacak. Sözlü sınava katılmak isteyen Kadın veya Erkek adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı KPSS 60 Puan İle Memur Alımı yapacağını bildirdi.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde dikkat etmeniz gereken detayları paylaşacağız.

DİKKKAR BAŞVURULAR SADECE 4 GÜN SÜRECEK!

İçişleri Bakanlığı bünyesine çalışmak isteyen adaylar başvurularına 25 Ocak 2021 tarihi ile başladılar. Bu kapsamda Bakanlık yayımladığı kılavuzda başvuruların sadece 4 gün süreceğini bildirdi. Bu yönde adayların başvurularını en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINA 1772 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Taşra Teşkilatına Türkiye Geneli İllere 1751 kişilik kadro ile memur alacak.

  • 217 Büro Personeli,
  • 1462 Çağrı Karşılama Personeli,
  • 16 Programcı,
  • 4 Tekniker,
  • 3 Avukat,
  • 6 Bilgisayar Mühendisi,
  • 19 Elektrik Elektronik Mühendisi,
  • 24 Teknisyen,

İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatına 21 memur alacak.

  • 1 Destek Personeli ( Şoför ),
  • Mühendis kadrosunda  1 Bilgisayar Mühendisi, 1 Harita Mühendisi ve 1 Makine Mühendisi, 1 Elektrik Elektronik Mühendisi,
  • 1 Harita Teknikeri,
  • 1 Şehir Plancısı alımı yapacak.
  • 3 Arşiv Uzmanı,
  • 2 Avukat,
  • 3 Çözümleyici,
  • 1 Programcı,
  • 2 Büro Personeli,

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu Haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

KPSS: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak(01 Ocak 1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim seviyesinde mezun olmuş olmak ( Lise ( Ortaöğretim ), Ön Lisans ( iki yıllık yüksek okul ) ve Lisans Mezunu ( Dört yıllık eğitim eren üniversiteler ) olmak gereklidir.

Ayrıca alım yapılacak her pozisyon için adaylardan aranan pozisyon nitelikleri bulunmaktadır. Bunlara ilanın kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

17 ADIMDA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

1- Adaylar; Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan lisans mezunları için “2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları için “2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na lise mezunları için “2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lise Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na KPSS(B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2- Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebileceklerdir.

3- İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurup, başvurusunu hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlayan ve bilgilerinin doğruluğundan emin olan adayların “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeyen adayların başvuruları sisteme kaydedilmeyecek olup, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu fark eden adaylar ise 29 Ocak 2021 tarihi saat: 17:30’a kadar bilgilerini yeniden güncelleyip “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basarak başvuru işlemini tamamlamak zorundadırlar.

4- Giriş(sözlü) sınavına lisans ve ön lisans düzeyinde başvuracak adayların mezuniyet bilgileri Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya Yükseköğretim Kurumundan mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri gerekmekte olup, bu durumda olan adayların onaylı diploma örneğini veya www.turkiye.gov.tr adresinden temin edilen mezuniyet belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

5- Giriş(sözlü) sınavına lise düzeyinde başvuracak adayların mezuniyet bilgilerini manuel olarak girmeleri ve onaylı diploma örneğini pdf ya da jpeg formatında modüle yüklemeleri gerekmektedir.

6- Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin ilgili fakültelere denkliği olan adayların, öğrenim bilgisi sekmesinde ilgili kutucuğu işaretleyip denklik belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

7- Avukat pozisyonuna başvuracak adayların barodan veya noterden onaylı Avukatlık ruhsatnamesini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

8-Arşiv Uzmanı pozisyonuna başvuracak adaylardan; Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından herhangi birinden mezun olmayıp, programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerinden en az birine yer veren lisans bölümlerinden mezun olan adayların bunu gösterir onaylı transkript belgelerini pdf ya da jpeg formatında modüle yüklemeleri gerekmektedir.

9- Programcı ve Çözümleyici pozisyonuna başvuracak adayların; YDS puan bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata olan adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri gerekmekte olup, bu durumda olan adayların YDS belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

10- Destek Personeli(Şoför) pozisyonuna başvuracak adayların istenilen sürücü belgesi bilgilerini manuel olarak girmeleri ve belgeyi pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

11- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı Hizmet Belgesini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

12-Erkek adayların askerlik bilgileri Milli Savunma Bakanlığından otomatik olarak gelmekte olup, bilgilerinde hata olan adayların ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri, askerlik durum belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

13-Adayların başvuru aşamasında Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün http://personel.icisleri.gov.tr internet adresinin “Personel Kimlik Kartı” sekmesinin “Personel Kimlik Kartında Kullanılacak Fotoğraf Standartları” bölümünde yer alan özelliklere uygun olarak çektirilmiş 600*800 boyutlarında 300 dpi görüntü kalitesinde fotoğrafını jpg ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

14-Başvurular tamamlandıktan sonra sistem 29 Ocak 2021 tarihinde saat:17:30’da kapatılacağından belirtilen saatten sonra İş Talep Formunun çıktısı alınamayacaktır. Bu nedenle adayların İş Talep Formunun çıktısını 17:30’dan önce belirtilen başvuru tarihleri arasında almaları gerekmektedir.

15-Müracaatlar, elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile alınacağından bizzat müracaatlar ile posta, mail, faks yoluyla gönderilen giriş(sözlü) sınav başvuru belgeleri kabul edilmeyecektir.

16-Usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan müracaatlar ile eksik veya hatalı sınav başvuru belgeleri kabul edilmeyecektir.

17-Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

MAAŞLAR BELLİ OLDU!

İçişleri Bakanlığı 1772 Memur Alımı için başvuru kılavuzunda adaylar 2021 yılı maaş bilgleride paylaşıldı. Söz konusu olan maaşlar tecrübe yılına ve pozisyona göre farklılık göstermektedir. Bu kapsamda en düşük maaş Destek Personeli pozisyonu için 3.254,50 TL oldu. En yüksek Maaş ise 6.373,86 TL ile Şehir Plancısı Mühendisi oldu.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

İlan hakkında gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA