İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile memur alımı yapacağını bildirmişti. Memur Alımı statüsünde bakanlığın merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 5 farklı alanda İçişleri Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Bakanlığın Memur Alımı Başvuru süreci geçtiiğimiz gün başladı. Başvuru yapacak adayların KPSS, Eğitim ve Genel şartları taşıyor olmaları gereklidir.

İçişleri Uzman Yardımcısı Alımı Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı uzman yardıcısı alımları 24 Kasım 2021 tarihi ile başlamıştı. En geç 29 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek başvurular için adaylar Kariyer adresi üzerinden Online başvuru yapacaklar.

Başvuru Adresi Burada

Mezun Olunması Gereken Fakülteler Hangisi:

  • 1 Kişi için, İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
  • 3 Kişi için, Bilgisayar Mühendisi, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümleri mezunu olmak.
  • 6 Kişi için, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte bölümleri mezunu olmak.
  • 3 Kişi için, Hukuk Fakültesi mezunu olmak.
  • 2 Kişi için, İletişim Fakültesi mezunu olmak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den İletişim için P3, Hukuk içi P4, Siyasal Bilgileri için P32 ve Mühendislik bölümleri için P1 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı Var mı?

İçişleri Bakanlığı memur alımında diğer bakanlıklarda olduğu gibi yaş şartı aranacaktır. Memur Alımında Asgari nitelik olan yaş şartı 35 tir.

Sınava Başvuru Değerlendirmesi:

Yapılan başvurulara göre KPSS Puanı sırasına göre değerlendirme yapılacak. Kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava alınacak. Toplamda 60 kişilik bir sınav ile Giriş ( Sözlü ) sınavı yapılacak. Sözlü sınav Ankara'da 16 - 17 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Editör: TE Bilisim