Resmi gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Hakimler ve Savcılar Kurulu bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere alım yapacağını ilan etti. Bu kapsamda Hakimler ve Savcılar Kurulu 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre uygulamalı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan sınav ile 10 uncu dereceli 2 kadro, 9 uncu dereceli 3 kadro ile 5 HVKİ ( Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ) alımı yapacağını ilan etti. Peki adayların sınava başvuru yapabilmeleri için hangi nitelikler aranacak? Başvurular ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

HSK Genel İdare Hizmetleri sınıfında VHKİ alımı yapacak olup adaylardan bazı nitelikler talep etmektedir. Bu bağlamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel nitelikler talep ediliyor. Özel olarak ise;

Eğitim Şartı: Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı: 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak yani 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu olmak.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan Resmi Gazete'de yayımlanmış olup adaylar başvurularına 30 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 04 Kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ise, HSK resmi internet adresi üzerinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte Hakimler ve Savcılar Kuruluna Emniyet Mahallesi, Mevlana Bulvarı No: 36 Yenimahalle / ANKARA adresine şahsen yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru yöntemi kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim