Helal Akreditasyon Kurumu memur alımı yapacak. Farklı alanlardan yapılacak memur alımı için adaylara Uzman Yarcımsılığı giriş sınavı uygulanacak. Bu kapsamda Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı başvuru şartları ve alan dağılımı belli oldu. Helal Akreditasyon Kurumu bünyesine alacağı 8 kişilik kadro için Ankara ilinde bulunan kuruma alım yapacak.

ALANINA GÖRE DAĞILIM?

Helal Akreditasyon Kurumu 8 kişilik kadro ile uzman yardımcısı alımları şöyşedir.

- KPSSP3 Puan türü ile İlahiyat Fakültesi bölümünden mezunu olan 2 Kişi,

- KPSSP1 ile Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olan 2 Kişi,

- KPSSp1 İle Kimya Mühendisliği lisans programından veya Fakültelerin Kimya bölümünden mezun olan 1 Kişi,

- KPSSP1 Puan türü ile Veteriner Fakültesi bölümünden mezun olan 2 kişi,

- KPSSP34 puan türü ile Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası ilişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olan 1 kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Helal Akreditasyon Kurumu bünyesinde görev yapmak isteyen adayların bazı genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Yukarıda eğitim şartlarını sizlerle paylaştık. Bunun dışında genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gereklidir. Özel olarak ise, KPSS, YDS ve Yaş şartları aranıyor.

Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Şartlar:

KPSS Şartı: 2018 veya 2019 yıllarıdna yapılan KPSS'den yukarıdaki puan türlerinden en az 80 puan almış olmak.

YDS Şartı: ÖSYM tarafından 2018 ve 2020 yılları arasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından (İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin birinden) en az (C) düzeyinde puan almış olmak.

Yaş Şartı: 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1985 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar).

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adaylar başvurularına 04 Ağustos 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Başvurular en geö 11 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek olup en geç saat 18:00 a kadar alınacak başvurular geçerli sayılacak.

Başvurular “www.hak.gov.tr” adresinden doldurulacak başvuru formu ve, "  KPSS ve YDS sonuç belgesi, Mezinyet belgesi, Özgeçmiş formu, T.C. Kimlik numarası" ile başvurularını şahsen veya iadeli taahhütlü olmak koşuluyla posta yoluyla Helal Akreditasyon Kurumu Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı “Mustafa Kemal Mahallesi 2120.Cadde No:12 06530 Çankaya/ANKARA” adresine başvurmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ