Hazine ve Maliye bakanlığına Personel Alımı Başvuruları Ne zaman Başlayacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak son olarak 2018 yılında açılan gelir Uzman yardımcısı alımı içinmüjdeyi verdi. Diğer kadrolardan vergi müfettiş yardımcısı, hazine ve maliye uzman yardımcısı, defterdarlık uzman yardımcısı gelir uzmanı kadrolarında olmak üzere 4 farklı kadroda toplamda 2 bin personel alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

4 farklı kadrodaki memur alımı başvuruları 2020 KPSS sınavlarının yapılmasının ve açıklanmasının ardından yapılacaktır. Açıklanan kadrolar için Maliye Bakanlığından sık sorun sorularda merak edilen tüm detaylar aktarıldı. Bunlardan bir tanesi alımlarda kpss puanı aranacak ve adayların yazılı sınav ve sözlü sınavdan başarılı olmaları gerekli olacak. 2019 ve 2020 KPSS yılı kpss puanları kullanılabilecek. 2018 puanı kullanılamayacak.

YAŞ ŞARTI VARMI;

Başvuru şartlarından bir tanesi de yaş şartı olacak. HMB gelir uzman yardımcısı alımlarında müfettiş alımlarında yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olanlar başvuru yapabilecekler. 1 Ocak 1985 tarihinden sonra doğmuş olmak gerekmektedir.

HMB uzman yardımcısı alımı sözlü sınavı 26 Ekim tarihinde Vergi müfettiş yardımcısı defterdarlık uzman yardımcısı ve gelir uzman yardımcısı yazılı sınavları 24 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Sözlü sınav tarihi ise 7 Aralık 2020 tarihinde olacak.

GELİR UZMAN YARDIMCISI TABAN PUANLARI;

Son olarak 2018 yılında gerçekleşen GUY alımı sınavından 23 il genelinde başvuru alındı. KPSS puan sıralamasında en düşük puan Eskişehir ilinde 70 ile kapattı. EN çok alımın olduğu İstanbul ilinde ise 77 puan ile sıralamaya girebildiler. 2020 GUY alımı sınavlarına hazırlanan adaylar maaş haklarını merak etmekteler. Lisans mezunu, bekar ve 9/3 derecesindeki gelir uzman yardımcısının 4942,44 TL maaşı bulunuyor.