Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı memur alımı yapacağını belirtmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 1750 kişilik kadro ile alım yapacak ve haberimizin devamından ilan hakkında detaylı bilgieye ulaşabilir ve başvurularını yapabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayımladığı ilana göre bünyesine Açıktan 657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ilk defa yapılacak atamalar hakkında yönetmelik uyarınca toplamda 1750 sözlemeli personel alımı yapacak. Açıktan 1750 memur alımı yapılacak ve adaylara bu yönde sözlü sınav yapılacaktır. Adayların sözlü sınav sonucunda başarılı olmaları dahilinde kadro işlemleri yapılacaktır.

ilgili sözlü sınav adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak sıralama ile kadro sayısının üç katı kadar aday sınava davet edilecektir. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilecek ve adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. Buna göre ilgili sözlü sınav 21 Haziran 2018 ile 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplamda 1750 kişilik kadro ile, 1250 Muhafaza Memuru, 100 Muayene memuru, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri ne 244 Büro Personeli, Ticaret İl Müdürlüklerine 106 Büro Personeli ve Döner Sermaye için 30 Büro Personeli alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerkemetektedir. başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adaylardan karosuna göre özel nitelikler aranacak olup bu şartlar doğrultusunda başvuruları kabu ledilecektir. kadro dağılımı ve Özel şartlar hakkında daha detaylı bilgi almak için "Gümrük Bakanlığı 1750 Memur Alımı Kadro Dağılımı, Özel Şartlar ve Alınacak İller?" adlı haberimizi inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 23 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak. Buna göre başvurular en geç 01 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Söz konusu ilana başvurular, Bakanlığın internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilanı hakkında her zaman detaylı bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek her daim oluşan gelişmeden haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim