Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliği için farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 40 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. İlanın duyurusu 09 Mart 2018 tarihinde yapılmıştı ve yapılan duyuru sonrasında yüzlerce aday başvuruların başlamasını beklemekteydiler. Buna göre başvurular başladı ve adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yayımlanan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 40 kişilik boş kadro ile en az lise mezunu olmak şartı ile, Önlisans ve Lisans mezunları alacak. Buna göre Lise mezunu 2 Teknisyen alınacak. Önlisans mezunu 3 Tekniker, 6 Anbar Memuru, 5 Veznedar ve 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alacak. Lisans mezunu ise 3 Mütercim, 14 Kimyager, 1 Diyetisyen ve 3 Mühendis olmak üzere toplamda 40 kişi alınacak.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Aayların yukarıdaki kadrolara başvuru yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu nedenle adayların başvuruları kabul edildikten sonra sözlü sınava katılacaklardır. Sözlü sınav 25 Nisan 2018 tarihi ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların sözlü sınav için Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakılacak ve B Grubu puan türüne göre sıralama yapılacaktır. Çıkan sonuca göre kadro sayısının 3 katı kadar sözlü sınava davet edilecektir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az 10 gün içersinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sayfasında, Adı, Soyadı ve Sınav yerleri duyurulacaktır. Bunun dışında adaylara herhangi bir yazılı bildirim gönderilmeyecektir.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan sınav için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları ve KPSS şartı aranacak. Buna göre KPSS şartı olarak adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmeketdir. Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP3 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmeketdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

09 Mart 2018 tarihinden beri başvuruların başlamasını bekleyen adaylar başvurularına bugün ( 26 Mart ) 2018 tarihi ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar GTB resmi internet sayfası olan www.gtb.gov.tr adresimdem elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekmektedir. Sİsteme başvurularını gönderen adaylar daha sonradan başvuruları üzerinde değişiklik yapamıyacaklardır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim