Gençlik ve Spor Bakanlığı 3243 İşçi Alımı Kura Sonuçları Sorgulama

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) geçtiğimiz günlerde İŞKUR üzerinden 3243 kişilik işçi alım ilanına çıktı ve adayların bu ilanlara başvuruları İŞKUR üzerinden alındı. 3243 işçinin Türkiye geneli farklı kurumlarda görevlendirileceği ilanda; noter huzurunda kura çekimleri yapıldı ve Türkiye genelindeki il ve ilçe müdürlüklerinde kura çekimleri adaylar tarafından canlı canlı izlendi. Onbinlerce kişinin başvuru yaptığı GSB 3243 işçi alımı süreci için, kura çekimlerini yerinde izleme imkanı bulan adaylar, sonuçlarını anlık olarak öğrenme imkanına sahip oldular ve süreci tamamladılar. Kura çekimlerine katılamayan, kalabalık nedeniyle giremeyen adayların kura çekimleri ise noter huzurunda kayıt altına alındı ve bakanlık sistemine giriliyor. Adaylar kura sonuçlarını, bakanlık tarafından aktarılan sonuc sorgulama sayfası üzerinden öğrenebilecekler.

GSB 3243 İŞÇİ ALIMI KURA SORGULAMA SAYFASI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 3243 işçi alımıyla alakalı kura sonuçlarının yayımlanacağı adreste sonuçların bu sayfadan açıklanacağı ancak; şuan için herhangi bir sonucun noter tarafından bakanlığa iletilmediği bilgisi veriliyor. Noterler tarafından tüm bilgilerin aktarılması halinde bakanlık bu kura sonuçlarını sisteme yükleyecek ve adaylara sonuç sorgulama sayfasını ulaştıracak. Şuanda ilgili ekranda aşağıdaki uyarı gözükmektedir:

GSB 3243 İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK SORULARI SORULUYOR

Çok sayıda aday tarafından 3243 işçi alımıyla alakalı kura sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak şeklinde sorular yöneltiliyor. Kura çekimlerine katılan adaylar, noter huzurunda gerçekleştirilen kuraların son derece hakkaniyetli olarak gerçekleştirildiği bilgisini veriyorlar. Kura sonuçlarının da 1-2 gün içerisinde kamuoyuna duyurulacağı öngörülüyor. Bu hafta sonuna kadar konuyla alakalı duyuruların yapılarak, GSB 3243 işçi alımı kura sonuç sorgulama sayfasının erişime açılacağı düşünülüyor.

GSB SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİM AL - UYGULAMALARI İNDİR

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim