Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) bünyesine 2021 yılı personel ve memur alımı faaliyetleri henüz devam ediyor. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2425 Memur Alımı daha yapacak. Adayların beklediği ilanlar hakkında bilgileri siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. GSB KPSS Puanı İle Memur Alımı yapılacak kadrolar belli oldu. Adaylardan aranacak şartları ve ilan detaylarını paylaşıyoruz.

GSB 2425 MEMUR ALIMI YAPACAK!

Aylar öncesinde verilen müjde ile GSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 8121 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirmişti. Bu müjde üzerinde adayların meraklı bekleyişi sona erdi ve ilanlar yayımlanmaya başlandı. Bakanlık tarafından 135 Sözleşmeli Personel Alımı ve 4346 işçi alımı ilanı yayımlandı. Bu yönde söz verildiği üzere geriye kalan 2425 memur alımı kadrosu içinde müjde beklenmektedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR HANGİLERİDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı İşçi alımı kapsamında Güvenlik ve Temizlik personeli alımlarını yaptı. Sözleşmeli personel alımı olarak ta Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı ilanlarını yayımladı. 1000 Sözleşmeli Antrenör Alımı başvuruları 27 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecektir.

Söz konusu olan 2425 Memur Alımları ise daha önce de sizlere açıkladığımız gibi Gençlik Çalışanı, Yurt Yönetim Personeli ve Psikolog kadrolarında alım yapılması bekleniyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

GSB adaylardan genel olarak " 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha Önce görev yapılan kamu kurum veya kuruluşlardan disiplin cezası almamış olmak" gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR:

Gençlik Çalışanı Alımı Şartları:

  • 4 Yıllık Lisans mezunu olmak,
  • 2020 veya 2021 yıllarındaki KPSS'den P3 puan türünden en az 60-70 puan almış olmak,

Yurt Yönetim Personeli Alımı Şartları:

  • Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans mezunu olmak,
  • 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60-70 puan almış olmak,

Psikolog Alımı Şartları:

  • Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak,
  • KPSS'den en az 60- 70 puan almış olmak,

2425 MEMUR ALIMI BAŞVURUSU BAŞLIYOR!

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı başvuru süreci başlayacak. Sözleşmeli Personel Alımı ilanının sona ermesi ile yeni ilan beklenmeye başladılar. Gençlik ve Spor Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği söze göre 8121 personel alımı 2021 yılı içerisinde tamamlanacağı yönündeydi.

Öte yandan 2021 yılı sonlarına yaklaşırke Adayların ilan beklentisi arttı. İlanın Aralık ayında veya Ocak ayında en geç yayımlanması beklentiler içerisinde. Sizde düşüncelerinizi bilerle yorum kısmında payalaşabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA VEYA HERHANGİ BİR GELİŞMEDE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA