Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen açıklamanın üzerinde ilan kılavuzu yayımlanarak adaylarla paylaşıldı. İlk Olarak İşin Olsa ekibi tarafından duyacağınız başvuru kılavuzunu ve ilan detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu 2021 yılı 1575 sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıklamasının ardından başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvuru tarihleri ile şartları açıklandı.

1575 Sözleşmeli Personel Alımı Kılavuzu Yayımlandı!

Gençlik ve Spor Bakanı açıklamasından sonra beklenen ilan yayımlandı. İlk Olarak İşin Olsa ekibi tarafından başvuru kılavuzlarına ulaşabileceksiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı 1575 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

Hangi Pozisyonlarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

  • 373 Spor Uzmanı,
  • 500 Gençlik Çalışanı,
  • 50 Psikolog,
  • 652 Yurt Yönetim Personeli,

Bu kapsamda iki farklı ilan yayımlandı. Yurt Yönetim personeli ayrı ilan ve Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog alımları farklı ilan ile yapılacak.

GSB Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Öte yandan 4) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak, Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak, Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak şartları aranacak.

Yurt Yönetim Personeli Alımı Özel Şartı:

  • 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog Alımı Özel Şartları

  • 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden Spor Uzmanı ve Psikolog pozisyonları için en az 60 (altmış) puan, Gençlik Çalışanı pozisyonu için en az 50 (elli) puan almış olmak,

1) Spor Uzmanı pozisyonları için; Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

2) Gençlik Çalışanı pozisyonları için; Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak. Gençlik Çalışanı pozisyonu 5. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.

2) Psikolog pozisyonları için; Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren psikoloji bölümlerinden mezun olmak.

Başvurular Ocak Ayı Başlayacak!

GSB Sözleşmeli 1575 personel alımı başvuruları ocak ayı içerisinde başlayacak. Buna göre,

  • Yurt Yönetim personeli alımı başvuruları 31 Ocak 2022 (10:00) – 04 Şubat 2022 (17:00) tarihlerinde,
  • Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog Alımı başvuruları 24 Ocak 2022 (10:00) – 28 Ocak 2022 (17:00) tarihlerinde,

olmak üzere elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru süreci başladığında anında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru Kılavuzları Burada!

İlk olarak İşin Olsa ekibi tarafından GSB 1575 personel alımı başvuru kılavuzlarına ulaşacaksınız. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak kılavuzlara ulaşabilirsiniz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2021 YILI SÖZLEŞMELİ YURT YÖNETİM PERSONELİ ALIMI İLANI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2021 YILI SÖZLEŞMELİ SPOR UZMANI, GENÇLİK ÇALIŞANI VE PSİKOLOG ALIMI