İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığına çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Toplamda 255 memur alımında başvurular 9 Nisan tarihinde saat 10:00'den itibaren başlayacak. Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı ilana göre başvuru şartları ve başvuruda istenilen detayları aktarıyoruz.

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

Merkez teşkilatta 80 sözleşmeli memur alınacak: öğrenim düzeyi lisans ve önlisans olan adayların büro personeli ve kameraman unvanlarındaki alımlara başvuru yapabilecekler. 4 yıllık büro personeli alımlarda 60 kişi, 4 yıllık yüksek okul mezunu olmaları yeterli olacak. 2 yıllık büro personeli alımında ise 19 kişi alınacak. Adayların büro hizmetleri ve yönetici asistanlığı, büro yönetimi, büro yönetimi ve sekreterlik, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, girişimcilik ve proje yönetim asistanlığı, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, iletişim ve halkla ilişkiler, insan kaynakları, insan kaynakları yönetimi, personel yönetimi ve sekreterlik bölümlerinden mezun olması gerekecek. 2 yıllık ön lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kameraman alımı için 1 kişi alınacak ve bu ilanda radyo, televizyon, sinema veya fotoğrafçılık ve kameramanlık mezunu olmak gerekecek.

Taşra teşkilatına toplamda alım yapılacak personel sayısı 255 olarak açıklandı. Büro Personeli Pozisyonunda 4 yıllık mezunlardan 169 kişi, ön lisans adaylardan ise 70 kişi alınacak. Taşra teşkilatına Sosyal Çalışmacı unvanı için fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların sosyal hizmet, sosyal hizmetler bölümlerinden mezun olan adaylar arasından 16 kişi alınacak.

GÖÇ İDARESİ PERSONEL ALIMINDA ÖDENECEK MAAŞ NE KADAR?

Göç İdaresinin personel alımı sonucu kazanan adayların ne kadar maaş alacağı belli oldu. Büro Personeli 2,438 TL, Sosyal Çalışmacı 3,102 TL, Kameraman ise 2,119 TL ücret alacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI!

Adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesi A bendindeki genel şartı taşımaları, başvuru yapılacak olan unvanın eğitim şartlarını taşımaları, yaş şartında ise 35 yaşını doldurmamış olmaları, 2016 yılı KPSS sınavından lisans ve ön lisans mezunları için en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 09 Nisan tarihinde saat 10:00'dan itibaren e devlet üzerinden yapılabilecek. Son başvuru tarihi ise 17 Nisan tarihinde son bulacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim