24 Aralık 2019 tarihi itibari ile yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine farklı pozisyonlar için KPSS puanı ile Memur Alımı yapacağını belirtti. Adaylardan aranan şartlar ve başvuru özel şartları açıklandı. İşte ilan hakkında detayları İşin Olsa Ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

DPB'de yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine İdaresi Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 220 memur alımı yapacak. Alımlar Giriş sınavı ile belirlenecek olup Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacaktır.

KADRO DAĞILI BELLİ OLDU!

Göç İdaresi memur alımı ilanı ile Bakanlık, 20 Göç Uzman Yardımcısı ile 200 İl Göç Uzman yardımcısı alımı yapılacapını ilan etti.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Göç İdaresi genel Müdürlüğü adaylarda genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için aslkerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

KPSS Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek.

Eğitim Şartı: Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak

Yaş Şartı: 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.

BAŞVURULAR:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü memur alımı için adaylar başvurularına 25 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 05 Ocak 2020 Pazar günü saat 17.00’de sona erecektir. Online başvuru sonunda alınacak olan Başvuru Kayıt Formu bilgisayara kaydedilerek adaylar tarafından başvuru tarihleri arasında [email protected] email adresine e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. İlan hakkında detyalı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Göç uzman yardımcısı alımı ilanı

İl göç uzman yardımcısı alım ilanı

Editör: TE Bilisim