Göç İdaresi Genel Müdürlüğü memur personel alımı yapacağını belirtmişti. İlana göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğü toplamda 14 kişilik boş kadro ile Uzman yardımcısı alacak. Adaylar başvurularına başlaması ile birlikte artık başvurularda son günlere gelindi. Buna göre adaylar kadrosuna göre gereken şartları taşımaları dahilinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Giriş sınavına katılacaklardır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü alım yapacağı 14 uzman yardımcısı kadrosu için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve Son başvuru tarihi itibari ile süreci geçmemiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak niteliklerini taşımak zorundadırlar.

Ayrıca adayların KPSS puan türlerine göre sıralma yapılacak ve kadro sayısının 20 katı kadar Giriş sınavına çağırılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuruların 07 Şubat 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar en geç 16 Şubat 2018 tarihi saat 23:59 a kadar başvurularını tamamlamış olmaları şarttır. Buna göre başvurular sadeece Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresinden alınacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.