Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Alımı Yapıyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre GİB 50 kişilik boş kadro ile Avukat İstihdam yapacağını bildirmişti. İlana göre Sözleşmeli olarak Avukatlık Giriş sınavı yapılacak. Giriş sınavı için başvurularda son güne geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ilgili detayları bir kez daha sizlerle paylaşacağız.

18 Şehirde Avukat Alımı Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı Avukatlık kadrosunda 18 farklı şehirde Memur Alımı yapacak. İşte alım yapılacak şehirler.

Başvuru Şartları Nedir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  • 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,
  • ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan (B) Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Lisans) katılmış ve KPSS-P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak,

Başvurular Sona Eriyor!

Avukat alımı başvuru süreci 24 Kasım 2020 tarihinde başlamış olup en geç 04 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde ( www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Buna göre sonuçların en geç 10 Aralık 2002 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Avukatlık Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Avukatlık Giriş sınavı için Sözlü sınav 21-23 Aralık 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim