Kamuya memur personel alımlarına yönelik yeni ilanlar yayımlanıyor. Bu ilanlarda en son Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilan yayımlandı ve bakanlık bünyesine 4491 personel alımı yapılacağı aktarıldı. Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak bu alımlar, sürekli işçi statüsünde görev alacak kişilere yönelik olarak duyurulmuştur. Bu bağlamda çok farklı kadrolardan alımlar yapılmakta, ilanlar yayımlanmış bulunmaktadır. İlan edilen kadrolar arasında temizlik görevlisi pozisyonu da yer almaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sürekli işçi alımında, temizlik görevlisi kadrosu için başvuru yapan kişiler, göreve başlamaları durumunda ne kadar maaş alacaklarını merak etmektedirler. Yoğun olarak sorulan bu soruya, asgari ücretin yeniden düzenlenmesi ve kamudaki statüler ışığında bir bilgilendirme yapmaya çalışacağız.

GSB 2021 İŞÇİ ALIMI İLANI BURADA

Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik görevlisi alımının detayları

Bu statüde çalışacak kişiler, sürekli işçi olarak görev yapacaklar, bu nedenle iş garantilerinin olduğunu söylemek mümkün. Elbette her kamu personelinin dikkat etmesi gerekenlere dikkat etmek koşuluyla. Merak edilen temizlik görevlisi maaşları konusunda bilgi verecek olursak şunları aktarabiliriz:

Bu kişilerin maaşlarının da asgari ücretin biraz üzerinde olacağını söyleyebiliriz. 3500 TL olarak yeniden düzenlenen asgari ücretten farklı olarak, kamuda sürekli işçi statüsünde çalışacak kişilerin maaşları 3700 TL ile 4100 TL arasında değişiklik gösterebilir. Bu tutar, kişinin eğitim durumu, mesleki bilgi ve tecrübesi, evli olup olmadığı, çocuk durumu gibi faktörlerle değişiklik gösterebilmektedir.

Bu kapsamda:

1/4 dereceye ve 25 yıl üzeri bir hizmet yılına sahip temizlik görevlisi ve hizmetli sınıfı 4 bin 601 TL maaş alıyor.

9/1 dereceye sahip yeni başlayan bir personel ise 4000 TL Civarında maaş almaktadır.

Kamuya yönelik tüm memur alımlarından ve merak edilen sorulardan ilk siz haberdar olmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip edin, ilanları sosyal medyada görün. Takip etmek için tıklayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim