Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan duyuruyalara göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda alım yapacağını belirtmişti. İlana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine toplamda 30 kişilik kadro ile alım yapacak. Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı olmaları şarttır. Adaylar başvurularına 05 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladılar ve artık başvurularda son günlere gelindi.

Söz konusu ilan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1. Blüm Grubu ile Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri Mezunlarından 10 kişi, 2. Blüm grubu ile Sosyoloji Bölümü Mezunlarından 10 vePsikoloji Bölümü Mezunlarından 10 kişi olmak üzere toplamda 30 kişi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı kadro için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin alım yapılacağı ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından büyük olmamak ve 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 05 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladılar. Buna göre hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar en geç 16 Şubat 2018 tarihi saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başurular, Bakanlığın resmi internst sayfasından veya e-Devlet şifresi ile alınacka başvuru formu ve istenilen belgeleri elektronik ortama ekleyerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Bunun dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.