Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı Yurt Yönetim Personeli Alımı yapacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılı için 8 bin 121 Sözleşmeli Personel ve İşçi alımı yapılacağı duyurusu yapılmıştı. Geçtiğimiz günde ise kadro dağılımı belli oldu. aşağıdaki bağlantıdan kadrolara ulaşabilirsiniz.

GSB 8 Bin 121 Kamu Personeli Alımı Kadroları

Söz konusu kadrolara bakacak olursak Gençlik ve Spor Bakanlığı 8/04/2021 tarihli ve 2021/192 sayılı Kararın eki 1 sayılı listesine göre ihdası uygun görülen sözleşmeli personel pozisyonlarının kadrosuna göre 652 Yurt Yönetim Personeli Alımı yapılacak. Peki Söz konusu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı için adaylardan aranan şartlar ne olacak? Kimler başvuru yapabilecek?

652 Yurt Yönetim Personeli Alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı en son yayımlanan Yurt Yönetim Personeli alımı ilanı ile farklı şehirlerde 500 yurt Yönetim personeli alımı yapmıştı. Ancak alım yapılacak illerde Büyükşehirle yoktu, Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde alım yapılmadı. 2021 yılı Yurt Yönetim personeli alımı için Büyükşehirlerde alım yapılması bekleniyor.

Bu kapsamda Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatındaki Yurt Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere 652 Yurt Yönetim Personeli alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz ilgili ilanı yayımlamadı. Ancak geçtiğimiz dönemde yapılan Yurt Yönetim Personeli alımı başvuru şartları şöyleydi.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 3. Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,
  • 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.
  • Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 Yurt Yönetim Personeli alımı başvuruları hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak gençlik ve Spor Bakanlığının 8 bin 212 personel ve işçi alımı ilanı Tam kapanma sonrası bekleniyor.

İLANDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim