Devlet Personel Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı toplamda 3 bin 200 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacak ve alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olan adaylar için geçerli olacaktır.

Başvurular 18 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için son şans. Haberimizin devamında ilgili ilan için detaylı bilgiler veriyor olacağız ve adaylar bu bilgiler doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir.

Söz konusu alım ilanı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatındaki eksikliği tamamlamak için 3 bin 200 kişilik kadro ile, 1800 Antranör ve 1400 kişilik kadro ile Spor uzmanı alacak. Ayrıca Spor uzmanı pozisyonu ile, 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü istihdam sağlayacak. Buna göre toplamda 3 bin 200 kişi alınacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım başvuruları, 18 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre en geç, 04 Haziran 2018 tarihine kadar başvurular yapılması şarttır. İlgili başvurular, son başvuru günü en geç 18:00 a kadar e-Devlet kapısı ile http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak, “Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp istenilen belgeleri sisteme yüklenerek yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARINI HATIRLAYALIM!

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan, Türk Vatandaşı olmaki kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Başvuru tarihinin son günü ile 60 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya ilgili federasyon disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan türüne göre Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adaylardan bazı özel şartlar da aranmakta olup Spor Bakanlığı 3200 Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar! ( Ek 1, Ek 2, Ek 3, Ek 4, Ek 5 ve Ek 6 ) haberimizi inceleyerek detaylı bilgi alabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim