Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim personeli alımı için ilana çıkacak. 2021 yılı kapsamında Sözleşmeli Personel Alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Öte yandan Yurt Yönetim Persneli alımı ilanı da beklenmektedir. Peki GSB Personel Alımı hakkında bilmeniz gerekenler nedir? Yurt Yönetim Personeli Alımı KPSS, Yaş ve Diğer Başvuru Şartları ne olacak?

5696 İşçi ve Personel Alımı İlan Geldi! 2425 Personel Alımı Daha Yapılacak!

Genlik ve Spor Bakanı İle Cumhur Başkanı tarafından 2021 yılı başlarında yapılan açıklamalara göre GSB 2021 yılı sonuna kadar 8 bin 121 kişilik kadro ile personel alımı yapılacağı olmuştu. Adaylar Mart ayından beri ilanların yayımlanmasını beklerken geçtiğimiz haftalarda müjde gelerek ilanlar yayımlanmaya başladnı. atta 4346 kişilik boşluk ile İŞKUR Üzerinden İşçi alımı başvuruları alındı.

Öte yandan sözleşmeli persnel alımı kapsamında 1350 kişilik kadro ile Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı ilanı yayımlanmıştı. Bunun 350 si millilik kapsamında KPSS siz Spor Uzmanı ve Antrenör kadrosunda oldu. 1000 kişilik ayrı bir kontenjan ile KPSS 60 puan ile Antrenör alımı yapılacak

350 Spor Uzmanu ve Antrenör Alımı başvuruları hala devam ediyor. Söz konusu ilanlra aşağıdai bağlantılar yardımı ile ulaşabileceksiniz.

GSB 60 KPSS İle 1000 Antrenör Alımı Başvuruları 20 Eylül Başlayacak

GSB 2021 Yılı 350 Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı Başladı! Ek1, Ek2, Ek3

2021 Yılı Yurt Yönetim Personeli Alımı Bekleniyor!

Daha 2425 personel alımı daha yapılacak. Söz konusu kontenjan içerisinde Yurt Yönetim Personeli alımı ilanı da bekleniyor. Kontenjan şimdilik tam  olarak belli değil. Ancak Kadın Erkek adayların başvuru yapılacağı ve KPSS puanı şartı aranacağı bilinmektedir. 

Ancak, GSB 2020 yılında 500 kişilik kadro ile alım yapmıştı ancak Büyükşehirlerde alım yapılmadı. 2021 yılında diğer şehirlerinde ekleneceğini ön görmekteyiz. 08/04/2021 Tarihli ve 2021/192 Sayılı Kararın Eki ile İhdisası Uygun Görülen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına göre 652 Yurt Yönetim Memuru Alımı yapılacak.

Yurt Yönetim Personeli Başvuru Şartları Nedir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 3. Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.
  • Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.
  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Yurt Yönetim personeli aımı başvurularının önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor. İlan henüz yayımlanması. Ancak ilan yayımladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim