Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımladı. Az Önce Resmi Gazete'nin 08 Ocak 2021 tarihli sayısına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 25 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre başvuru tarihleri belli oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilan hakkında detayları aktaracağız.

HANGİ ALANLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim memuru alımı sornasında 2021 yılının ilk ilanını yayımladı. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu ile Gençlik ve Spor Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 3 Grupta Memur alımı yapacak. İşte alanına göre kadro dağılımı:

BAŞVURU ŞARTLARI NETLEŞTİ!

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapıacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Olarak İse Adaylardan,

Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıda öğrenim dallarına göre belirlenen puan türlerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Yaş Şartı: Yarışma sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur alımı için adaylar başvurularına 08 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Şubat 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ