Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olduğu Açıklama ile bünyesindeki boş avukatlık kontenjanı için alım yapacağını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı avukat alımı ilanına dair bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı avukatlık giriş sınavı ilanı duyurdu. Gençlik Spor Bakanlığı hukuk hizmetlerinin Etkin Bey iyi bir şekilde yürütülebilmesi için 657 sayılı devlet memurları kanunu ve spor genel müdürlüğü hukuk müşaviri ve avukatlık giriş sınavı ve atama yönetmeliği için Merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplamda 20 Avukat kadrosu için atama yapacağını ve yapılacak olan atamada KPSS(B) grubu ile KPSSP3 puan türünün esas alınacağını 70 puan alanların başvuracağı bununla beraber sözlü sınavlarla alımların yapılacağını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Açıklama ile birlikte alınacak olan 20 avukatın görevlendireceği iller şu şekilde;
Ankara 2, Kocaeli bir, Konya 1 Balıkesir 1, Mersin 1, Trabzon bir, Samsun 1, Malatya 1, Diyarbakır il müdürlüklerine 1 avukat alımı gerçekleşecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan Avukat ilanına başvurular 16 Ocak 2017 tarihinde başlayarak 24 Ocak 2017 tarihi saat 23:59 da son bulacaktır.

Başvurularınızı (http://basvuru.gsb.gov.tr) adresi üzerinden yapabilirsiniz. Aşağıdaki linki tıklayarak vukatlık Giriş Sınavı online başvurularını kontrol ediniz.

http://www.gsb.gov.tr/Duyuru/78057/genclik-ve-spor-bakanligi-spor-genel-mudurlugu-avukatlik-giris-sinavi-ilani.aspx