Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 15 kişilik boş kadro ile Denetçi yardımcısı alımı yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığına Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7 nci ve 9 uncu dereceli kadrolara Sözlü sınav ile atama yapacaktır.  Yapılacak giriş sınavı iki aşamadan oluşmakta ve Giriş sınavının ilk bölümü çoktan seçmeli test usülünde ve ardından sözlü sınav yapılacak. Giriş sınavı 09 Aralık 2017 tarihinde tek oturumda Ankarada yapılacaktır. 

Adayların bu sınava başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan sıralamasına değerlendirme yapılacak ve giriş sınavına girmeye hak kazananların listesi 17 kasım 2017 tarihinde duyurulacaklatır. Yapılacak duyuruda kimlerin sınava katılacağı, ne zaman yapılacağı, saati ve yeri belirtilecektir.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idarî bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği YÖK tarafından onaylı Yurtdışı eğitim fakültelerinden mezun olmuş olmaki 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak, Aday tarafından imzalanan Sınav Başvuru Formunun çıktısı ile birlikte formda belirtilen belgeleri Rehberlik ve Denetim Başkanlığına süresi içinde iletmiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 27 Ekim 2017 tarihi ile 06 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç 24:00 a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı www.gsb.gov.tr internet adresinden ya da e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL adresinden yapacaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.