Gelir İdaresi Başkanlığı Geçtiğimiz gün bünyesine 1000 Gelir Uzmanı Alımı ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan bir diğer ilana göre ise Gelir İdaresi Başkanlığı kurum için özel sınav ile 1500 kişilik kadro ile Gelir Uzmanı alımı yapacak. Sınav Yazılı olarak yapılacak. Peki sınava kimler başvuru yapabilecek? Sınav başvuruları ne zaman? Sınav bilgileri nedir? İşte detaylar.

Sınav Tarihi ve Yeri Belli Oldu!

Gelir İdaresi Başkanlığı1500 kişilik kadro için Gelir Uzmanı kadrosuna alım yapacak. Söz konusu Giriş sınavının yazılı bölümü 23 Ocak 2021 tarihinde Saat 10:00'da yapılacak. Sınav Ankara ilinde yapılacak.

KPSS Siz Memur Alımı Yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı 1500 Gelir Uzmanı alımı için adaylardan KPSS şartı aramayacak. Bu kapsamda KPSS Siz Memur Alımı yapılacak. Alımlar Kurum İçin yapılacağından hala kurumda görev yapıyor olmak şartı aranıyor.

Kimler Sınava Başvuru Yapabilir?

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren yurtiçi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Başkanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında halen görev yapıyor olmak,
  • Sınav tarihi itibarıyla Bakanlık ve Başkanlık kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında toplam üç yıl görev yapmış olmak,
  • Son üç yıl içinde uyarma ve kınama cezası hariç herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.

Sınav Başvuruları Ne Zaman?

Söz konusu olan Gelir Uzmanı kadrosuna Sınav ile 1500 Memur Alımı başvuruları 30 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını aşağıda sizlerle paylaşacağımız “Sınav Başvuru Formu” ile kadrosu başkanlık merkezinde bulunanlar için personel daire başkanlığına, kadrosu vergi dairesi başkanlıklarında bulunanlar ve kadrosu defterdarlıklarda bulunanlar için personel müdürlüklerine yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

SINAV BAŞVURU FORMU

Editör: TE Bilisim