Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Gelir İdaresi Başkanlığı 13 farklı şehirde olmak üzere 750 kişilik kadro ile Gelir Uzman Yardımcısı alınacak. Başvuru sürecini bekleyen adaylara müjde. GİB 750 GUY Alımı başvuruları başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? İlanın Detayları Nedir? 2021 yılı başvuru süreci ne kadar sürecek? Nasıl Başvuru Yapılacak? Tüm detayları sizlerle İşin Olsa ekibi olarak paylaşacağız.

13 Farklı Şehirde 750 GUY Alımı Yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı GUY alımları 13 farklı şehirde yapılacak. Alımlar aynı zamanda ilgili illerin Merkez ve Taşra teşkilatlarında yapılacak. En çok alım yapılacak şehir İstanbul, Ankara ve İzmir iller oldu. Bu kapsamda, İstanbul 460, Ankara 75, İzmir 30, Şanlıurfa 25, Bursa 25, Gaziantep 25, Tekirdağ 20, Diyarbakır 20, Hatay 20, Mersin 15, Kocaeli 15, Antalya 15, Erzurum 5 olmak üzere toplamda 750 gelir uzman yardımcısı alınacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı mutlu haberi adaylara Kasım ayının ilk haftası duyurmuştu. Kasım Ortasında başlamasını duyuran GİB 750 Memur Alımı başvuruları 15 Kasım 2021 tarihi ile başladı. Başvuru Süreci Elektronik ortamda olmak üzere sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan başvuru için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindek şartlar aranacak. Bunun dışında adaylardan KPSS, Yaş, Eğitim şartları aranacak.

2021 Yılı GUY Alımı KPSS Şartı Nedir?

Gelir Uzman yardımcılığı alımı için 2021 yılında adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A Esas alınarak P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

Yaş Şartı:

01.01.2021 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

Söz konusu yukarıdaki nitelikleri taşıyan adaylar ilanlara başvuru yapabilecekler. Başvuru formuna doldurma işlemlerine ait açıklama ve detaylar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI