Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri memur alımı ilanı yayımlandı. Bugün gelen duyuru ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ( GAİB ) resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilan ile 17 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı ve Memur Alımı yapılacak. KPSS Puanı ile yapılacak alımlar için adaylardan aranacak başvuru şartlarını ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

KONTENJAN DAĞILIMI:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ( GAİB ) 17 kişilik boş kadro ile 15 Uzman Yardımcısı, 1 İdari Memur ve 1 İdari Memur (Engelli) olmak üzere, aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde sözlü sınavla, toplam 17 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

GAİB memur alımı için adaylardan genel olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

18 yaşını tamamlamış olmak ve 2021 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak (Engelli adayların yarışma sınavına katılabilmeleri için yaş şartı aranmaz),

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Şartı:

Adayların 2020 veya 2021 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim Şartı:

Uzman yardımcısı, İdari Memur ve İdari Memur (Engelli) kadrosu için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Tablo 1’de belirtilen bölümlerinden ya da bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı üniversitelerden mezun olmak.

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

Uzman Yardımcısı kadrosu için; İngilizce’den 2019, 2020 veya 2021 yıllarına ait Yabancı Dil Sınavlarından (YDS/ e-YDS) en az 70 puan veya uluslararası kabul gören dil sınavlarından ÖSYM tarafından yayımlanan Yabancı Dil Eşdeğerlik Tablosuna göre 70 puana karşılık gelen asgari puanı almış olmak, (İkinci yabancı dil tercih sebebi olacaktır.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

GAİB Memur Personel alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 25 Ekim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular belirtilen başvuru belgeleri ile birlikte şahsen veya posta ile yapılacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak olup, son başvuru tarihinden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim