Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yayımlamış olduğu ilana göre yeni memur alımı yapacağını ilan etti. İlgili ilan Resmi Gazete'de yayımlanmış olup adaylar başvurularına Ocak 2019 da başlayabilecekler. Başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yayımladığı ilana göre 20 kişilik kadro ile farklı alanlarda alım yapacak. Buna göre, Mühendislik Alanında 4, Uluslararası İlişkiler Arası alanında 3 , Kamu Yönetimi alanında 2, İnşaat Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 2, Çevre Mühendisliği 2, İngilizce İktisat, Ekonomi, Maliye 1, İşletme 1, Enerji Sistemleri Mühendisliği 1, Meteoroloji Mühendisi 1 ve Hukuk alanında 1 kişi olmak üzere toplamda 20 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yukarıdaki alımını yapacağı alanlar için adaylara Giriş sınavı yapacak olup, adayların sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki tablo doğrultusunda puan türlerine göre en az 70 puan almış olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 21 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler İle birlikte şahsen veya posta yoluyla ETKB Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim