Geçtiğimiz haftalarda Resmi gazete üzerinden duyurulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı memur alımları için başvuru süreci başlıyor. 

30 uzman yardımcısı kadrosundaki alımlarda adaylar yazılı sınava tabi tutulacaklar. Kadro dağılımında mezuniyete göre belirtilen KPSS puanlarından 2018-2019 için en az 75 ve üzeri puan almak gerekli olacak. 11. grup eğitim düzeyine göre sınava alınacaklar. Buna göre makine Mühendisliği mezunlarından 8 kişi, Kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi  bölümlerinden mezun olanlar için 4 kişi alınacak. Tüm bölümlerin kontenjan dağılımı ise şu şekilde olacak;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların KPSS A grubu puanlarının 2018-2019 yıllarında en az yukarıdaki tabloda belirtilen puan türü için 75 ve üzeri gerekli olacak. 4 yıllık mühendislik bölümlerinden mezun olmak, 657 sayılı devlet memurlar kanunun 48. maddesi A bendindeki genel şartları taşımak gerekecek. Yaş şartında ise 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak istenilmektedir. Erkek adayların askerlik ile iliği olmaması, sağlık şartlarına uygun olması ve görevini sürdürmeye engel bir akıl hastalığının olmaması başvuru şartları aranacaktır. 

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 31 Ocak 2020 tarihinde saat 16:0'da son bulacak. Adaylara  24 Şubat ile 6 Mart tarihleri arsında giriş sınavı yapılacak. KPSS puan sıralamasına göre kontenjanın 4 katı kadar aday giriş sınavına girmeye hak kazanacak. 

İLAN KILAVUZU

Editör: TE Bilisim