Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Memur Alımı için ilan yayımladı. Resmi gazetede 02 kasım 2020 tarihli yayımlanan ilana göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Giriş sınavı ile 30 Memur Alımı Yapacak. Enerji uzman Yardımcılığı Giriş sınavına katılmak için adayların bazı genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özellikle KPSS puanına sahip olunması gereklidir.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Özel Şartlar nedir?

  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (01/01/2020) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir),
  • Son başvuru tarihi itibarıyla, geçerlilik süresi dolmamış (A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (2019 ve 2020 yılında yapılan KPSS), (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, giriş sınav duyurusunda yer alan usulle belirlenen sayıda aday arasına girmiş olmak,
  • En az dört yıl süreli eğitim veren ve (V) inci maddede yer alan tabloda belirtilen fakülte veya ilgili bölümler ile Yükseköğretim Kurulu tarafından bu fakülte veya ilgili bölümlere denkliği onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Sınava Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı başvuruları 09 kasım 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 16 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir. Başvurular sadece son başvuru günü saat 23:59 a kadar 23:59‘a kadar Kurum https://www.epdk.gov.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim