geçtiğimiz günlerde ilanları yayımlanan ilanlara göre 4 farklı bakanlık bünyesine memur alımı yapacağını ilan etti. Buna göre alımlar farklı kadrolarda ve nitelikler yapılacak. Bu bağlamda adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve bazı özel şartlar aranacak.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR:

Bakanlıklar bünyelerine toplamda 205 kişilik boş kadro ile memur alacak. Buna göre Eneji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 25, Milli Savunma bakanlığı 165, Dışişleri Bakanlığı 5, Ulaştırma Bakanlığı 10 olmak üzere 205 memur alımı yapılacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI:

Milli Savunma bakanlığı bünyesine 165 kişilik boş kadro ile Devlet memuru alımı yapacağını ilan etti. Buna göre Adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartları aranacak ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. madesindeki şartları taşımak şartları aranacaktır.

Adaylar MSB için başvurularına 28 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladılar başvurularını en geç 15 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular,  https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI:

Bakanlık bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre, 5 Kişilik kadro ile Denetim Hizmetleri başkanlığına Denetçi yardımcısı alınacak. Bir diğer ilana göre ise, 20 kişilik boş kadro ile  farklı mühendislik alanlarına ve Hukuk alanında memur alımı olmak üzere toplamda 25 kişi alınacak.

Adaylar ilgili ilan için başvurularına  geçtiğimiz günlerde başlamış olup en geç 01 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakında daha fazla bilgi almak için buraya Tıklayınız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:

Dışişleri bakanlığı Düzenleyeceği Giriş sınavına göre 5 kişili kadro ile memur alımı yapacak. Buna göre, Hukuk Müşavirliği Giriş sınavı yapılacak olup bu sınavdan başarılı olan adaylar Hukuk Müşaviri olarak göreve başlayacak olup adayların bu sınava başvuru yapabilmeleri için yapılan Yabancı Dİl Sınavından ingilizce dilinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular, 12 Mart 2019 da başlayacak olup en geç 28 Mart 2019 tarihine kadar devam edecektir. İlgili ilan hakkında bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI:

Bakanlık kamu Personeli seçme sınavı puan durumuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 4 Bilgisayar Mühendisliği, 2 Endüstri Mühendisliği, 2 Makina Mühendisliği, 1 Elektrik Elektronik Mühendisi ve 1 Hukuk alanında memur personel kadrolarına toplamda 10 kişi alacak. Buna göre adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

DİĞER BAKANLIKLARIN İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK ANINDA İLANLARDAN HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.