Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanı yayımlamıştı. Başvurularda sona gelindi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı konuları nedir? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? İşte detaylar.

İLAN DETAYLARI:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG 7 kişilik boş kadro ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Müfettiş yardımcısı alacak. Bu yönde adaylardan 2018 yılı ve 2019 yılı KPSS puanı şartı aranacak. Bu yönde en az 75 puan üzerinden değerlendirilecek olup en yüksek puandan en düşük puana sıralama yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG memur alımı ilanına başvuru yapmış ve Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Listesi,  20.07.2020 tarihinde (www.mapeg.gov.tr.) internet adresinden ilan edilecektir.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların sınava girecekleri yerleri gösteren sınav giriş belgeleri 29.07.2020 tarihinde Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezinin (aday.ankara.edu.tr.) web adresinde yayınlanacaktır.

YAZILI SINAV TARİHİ:

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur. Yazılı sınav çoktan seçmeli ve test usulüyle 08.08.2020 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak ve tek oturumda, Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından Ankara’da yapılacaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakikadan sonra binaya gelen hiçbir aday sınava alınmayacaktır.

SINAV KONULARI NEDİR?

HUKUK; Anayasa Hukuku. Medeni Hukuk. Borçlar Hukuku. Ticaret Hukuku. Ceza Hukuku. Ceza Muhakemesi Hukuku. İdari Yargılama Usulü Hukuku. İdare Hukuku. İcra ve iflas Hukuku.

EKONOMİ (İKTİSAT); Mikro Ekonomi. Makro Ekonomi. Güncel Ekonomik Sorunlar. İktisadi Düşünceler ve Doktrinler Tarihi. Para-Banka. Uluslararası Ekonomi.

MALİYE; Maliye Politikası. Kamu Gelir ve Giderleri. Kamu Borçları. Bütçe. Türk Vergi Sistemi ve Kanunlarının Esasları.

MUHASEBE; 1Genel Muhasebe. Muhasebe ve Bilanço Teorisi. Bilanço Analizi ve Teknikleri. Ticari Hesap.

YABANCI DİL; İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden birisi

Editör: TE Bilisim