Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Memur Alımı için ilan yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede 15 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanan ilan ile Uzman yardımcısı alımı yapılacağı bildirildi. Bakanlık Merkez Teşkilatında ( Ankara ) görev yapmak üzere 20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman yardımcısı Alımı yapılacak. Adaylar KPSS puanı sırasına göre Sözlü sınav sonucuna göre yerleştirmeleri yapılacak.

20 Uzman Yardımcısı Alan Dağılımı Nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7 ile 9. dereceli kadrolarda olmak üzere farklı alanlarda memur alacak. Bu bağlamda,

  • 3 Hukuk - KPSSP4,
  • 3 Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi - KPSSP29
  • 3 Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği - KPSSP1
  • 2 Jeoloji Mühendisliği - KPSSP1
  • 2 Çevre Mühendisliği - KPSSP1
  • 2 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği - KPSSP1
  • 2 Makina Mühendisliği - KPSSP1
  • 1 Maden Mühendisliği - KPSSP1
  • 1 Endüstri Mühendisliği - KPSSP1
  • 1 Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - KPSSP34

Uzman Yardımcısı Sınavına Kimler Katılabilecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 58. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve Yaş şartları aranacak.

Taban KPSS Şartı Nedir?

2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den yukarıdaki alan dağılımındaki belirtilen KPSS puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1987 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar)

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin yukarıdaki alan dağılımındaki alanlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK onaylı Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular 2022 Yılında Başlayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman yardımcılığı sınavına başvuru için adaylar başvurularına 10 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Ocak 2021 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU