Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Memur Alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 kişilik boş kadro için Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar Ankara ili için Merkez Teşkilatına yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan Bakanlığın memur alımı ilanı hakkında detayları sşzkere aktaracağız.

8 FARKLI GRUPTA ALIM YAPILACAK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 20 kişilik kadro için 8 farklı alanda alım yapılacak. Bu kapsamda alımlar aşağıdaki alanlarda yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 20 Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamındaki şartlar aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Bunun dışında adaylardan özel olarak, Eğitim, KPSS ve yaş şartları aranacak.

KPSS Şartı: 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında tabloda belirtilen puan türlerinden 75 veya üzeri puan almış olmak.

Eğitim şartı: Alım yapılacak alanlarda adaylar en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Yaş Şartı: 01/01/2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1986 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar),

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına Bugün 01 Şubat 2021 tarihi ile başladı ve en geç 12 Şubat 2021 tarihi ile sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formu doldurup istenen belgeleri ekledikten sonra şahsen veya posta yoluyla ETKB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:2 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA adresine başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

  • KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
  • Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Belgenin aslı ile şahsen başvuruda bulunulması halinde Bakanlıkça bir örneği tasdik edilerek aslı iade edilecektir.) veya e-devlet üzerinden alınacak mezun belgesi (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),
  • Adayın özgeçmişi (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan örneğe uygun olarak kendi el yazısı veya bilgisayar ortamında düzenlenebilir.)

İLANIN TAM METNİ