Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı 42 kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti. Başvuruların Şubat ayında ilanın yayımlanması ile birlikte başlayan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi En az ortaöğretim mezunu olmak şartı ile toplamda 387 memur alacak. Adayların en az ortaöğretim, Ön Lisans ve Lissns mezunu olmaları gerekmekte ve kamu Personeli Seçme Sıanvından en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesine 387 kişilik boş kadro ile, Zabıta Memuru, Belediye Trafik memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, Tahsildar, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf, Laboran, İstatistikçi, Arkeolog, Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, Programcı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı, Gassal, Hayvan Kesicisi ve Temizlik Hizmetlisi olmak üzere toplamda 42 farklı kadro ile 387 memur alım ilanı yayımlandı.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İlgili ilan 20 Şubat 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son gün. Adaylar başvurularını en geç Bugün ( 06 mart 2019 ) itibari ile saat 17:00 a kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeki Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi genel nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, En az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans veya Lisans meuznu olmak ve alım yapılacak pozisyona göre eğitimini ilgili seviyede tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Bu yönde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSSp94, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaki Yapılacak giriş sınavı tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak,  Zabıta ve itfaiye eri pozisyonları içni erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gibi nitelikler ve Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

Başvurusunu yapmış olan adaylar için Başvuru sonuçları 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında ilan edilecek olup başvuru sonuçları açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

ilanın tam metnine Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim