Lise mezunu itfaiyeci alımlarına başvurular alınmaya başladı

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla kamuoyuna duyurulan, en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği itfaiye eri alımlarıyla alakalı süreç başladı. Adayların başvuruları alınıyor ve başvuru formu da yayımlanmış durumda. Yayımlanan ilana başvurmak isteyen adayların 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Ek olarak adayların, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, askerlik hizmetini tamamlamış olması, sağlık problemi bulunmaması, ifade ve muhakeme yeteneklerinin gelişmiş olması, mesleki sorumluluklarının farkında olması, beliritlen ilan yaş ve eğitim şartlarını barındırması, kamu zararına bir faaliyette yer almamış olması, herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olması, KPSS puanının bulunması (Puanlar P93 ve P94 olarak aktarılırken, baraj puanı 60 olarak belirtilmiştir.), C sınıfı sürücü belgesine sahip olması, erkek adaylar için en az 167 cm, bayan adaylar için en az 160 cm boy şartlarını taşımak, kilo ve boy endeksinin standartlara uygun olması şeklinde özetlenebilecek şartları da karşılaması gerekmektedir.

Başvurular nereye, nasıl yapılacak?

Başvuru yapmak isteyen adaylar, kendilerinden istenen başvuru belgeleriyle birlikte, Lüleburgaz Belediye Başkanlığına şahsen müracaat etmelidirler. Başvurular için istenen belgeler; T.C kimlik fotokopisi, diploma veya aslı gibidir onaylı sureti, KPSS puanını gösteren belge, askerliğin tamamlandığına dair beyan, sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf, sağlık durumunu gösterir belge, boy ve kilo ölçümüne yönelik sağlık kuruluşlarınca onaylanmış belge şeklinde aktarılmaktadır. 

İTFAİYE ERİ ALIMI İLANLARI CEP TELEFONUNUZA GELSİN

Ücretsiz olarak isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirin, itfaiye eri alımlarıyla alakalı tüm gelişmelerden anında haberdar olun.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da ilanları takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim