Kamuya memur alımları yapılıyor. Yayımlanmış olan ilanlara göre en az lise mezunu olan adaylar arasından farklı kamu kurumlarına Zabıta Memuru ve Bekçi alımları yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde bekçi alımları ve zabıta memuru alımları hakkında bilgileri aktaracağız.

ALIM DETAYLARI NEDİR?

Farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre KPSS 2019/2 tercih kılavuzu ile kamuya belediyeler tarafından ve İl Özel İdaresi tarafından Zabıta Memuru ile Bekçi alımları yapılacak. Alımlar en az lise mezunu olmakla beraber, Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerli olacak. Ayrıca alımlar KPSS merkezi yerleştirme ile yapılacak olup adaylardan KPSS şarrtı aranıyor.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM:

Bekçi Alımları: KPSS tercih kılavuzu ile lise mezunları içerisinden Kastamonu İl Özel İdaresi 2 kişilik kadrosu ile bekçi alımı yapacak.

Zabıta Memuru Alımları:

Zabıta Memuru alımları lise, ön lisans ve lisans mezunları kapsamında yapılacak. Bu yönde Tercih kılavuzuna göre, Lise kapsamında Zonguldak Belediyesi alacak. Ön Lisans mezunu, Esenler belediyesi ve Zonguldak Belediyesi alacak. Lisans kapsamında ise, Adapazarı belediyesi, Esener belediyesi, İspir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Kartaş belediyes, Kars Belediyesi ve Zonguldak Belediyesi tarafından toplamda 113 Zabıta Memuru alınacak.

Mezuniyete göre ise,  Lise Mezunu 6, Ön Lisans Mezunu 14, Lisans Mezunu 93 kişilik alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)
  • 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

ZABITA MEMURU ÖZEL ŞARTLARI:

30 yaşını doldurmamış olmak, Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular ÖSYM üzerinden KPSS 2019/2 Tercih kılavuzu ile yapılacak olup, tercih işlemleri 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup 12 Aralık 2019 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Adyalar tercihlerini ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Kılavuzlar ve tercih işlemleri hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

İLGİLİ HABER  BELEDİYELERE MEMUR

Editör: TE Bilisim