Ankara Büyükşehir Belediyesi personel alımı için ilan yayımlamıştı. Mart ayının ilk haftasında yayımlanan ilan 10 Mart 2020 tarihinden sonra ülkemize gelen Koronavirüs sebebi ile ilan ertelenmişti. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda müjdeyi verdi ve ilanı tekrar aktif etti. Bunun üzerinde Başvuru tarihlerini ve sınav tarihlerini güncelleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi başvuru ekranını'da paylaştı. İşte ilan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

LİSE VE ÖN LİSANS MEZUNU DAĞILIM:

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine KPSS puanı ile alım yapacak. Toplamda 300 kişilik boş kadro ile alım yapılacak olup sadece lise ve ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olmak. En az B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartı ile 100 İfaiye Eri Alınacak.

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartı ile ise 200 İtfaiye Eri alımı yapılacak.

KPSS DETAYI NEDİR?

Büyükşehir belediyesi itfaiye eri alımı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyor. Buna göre 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lise Mezunlar için KPSSP94 puan türünden en az 55 puan almış olmak. Ön Lisans mezunları için ise KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Lise ve Ön Lisans mezunları arasından yapılacak İtfaiye eri alımı ilanına Kadın ve Erlel adaylar başvuru yapabilecekler. Ancak adayların beliritilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak ise 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır. Bunun dışında aranan şartlar şöyledir;

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

  • Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,
  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Başvuru takvimini güncelleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi başvuruları 01 Temmuz 2020 tarihi itibari ile almaya başlayacak. Adaylara 10 günlük başvuru süreci veren Belediye en geç 10 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru kabul edecek.

Adaylar başvurularını İnternet ortamında gerçekleştirecektir. Sonradan istenen belgeler ile birlikte boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI: basvuru.ankara.bel.tr/

Editör: TE Bilisim